Op de weegschaal na de zwangerschap…

Ik vind het best wel een dingetje, zo terug je oude figuur proberen te krijgen na de zwangerschap. Onlangs was er een mega-heisa rond dit thema omdat de leuvense universiteit het een beter idee vindt om kersverse mama’s een weegschaal en een coach te bieden, dan ze van behoorlijke kraamzorg te voorzien. De meningen over dit proefproject waren heel uiteenlopend…

Als mama van een 7 weken oude baby kan ik zeggen dat ik eigenlijk graag een personal coach zou hebben, die me helpt bij de keuze van mijn voeding en die samen met mij bekkenbodem- en buikspieroefeningen doet! De weegschaal, die heb ik zelf gekocht en ik heb ook al mijn licht eens opgestoken in de appstore op mijn iPhone of er niet zoiets bestaat als een post-zwangerschapsapp…

Waarom zou een jonge mama niet op haar figuur mogen letten en er graag terug willen uitzien zoals voor de zwangerschap? Ik zie mijn dochtertje niet minder graag omdat ik een paar kilo wil afvallen toch? En het is ook niet zo dat ik Yael ervoor verantwoordelijk hou, dat ik tijdens de zwangerschap 18 kg ben bijgekomen….
Zwanger zijn verandert je lichaam, dat was me voordien ook al duidelijk. Maar ik wil er zo ondertussen ook wel weer aantrekkelijk gaan uitzien voor mijn man en ik voel me gewoon beter als ik geen zwangerschapsbroeken meer moet aantrekken.

Hoe is de stand van zaken dan bij mij?

Ik ben mijn zwangerschap ingegaan met 59 kg en na 9 maanden kon ik op de weegschaal bij de gynaecoloog 77,3 kg aflezen… Oh boy…
Ik heb mezelf na de bevalling 4 weken gegeven en heb dan een weegschaal gekocht (mijn oude weegschaal was op één of andere manier verdwenen…).
4 weken na de bevalling woog ik 67,6 kg en nu bijna 8 weken na de bevalling duidt de weegschaal 63,2 kg aan!

Voor alle duidelijkheid: ik ben niet aan het diëten! En ik ben nog niet begonnen met sport… Ik geef wel borstvoeding en daardoor verbruik ik natuurlijk meer calorieën dan normaal.
Ik ga elke week trouw op de weegschaal staan, maar ik voel me vooral goed in mijn vel. Mijn buik neigt terug naar plat, hij is alleen nogal “onvast” ;-). Mijn benen zijn nog ietsje dikker dan normaal, maar met hakken en de juiste broek (yep, een normale broek!) zien die er ook ok uit.

Conclusie: ik zie er niet uit zoals voor de bevalling, maar ik pas wel terug in al mijn kleren (behalve nauwaansluitende topjes, die zijn soms nog een probleem, tja, de melk moet toch ergens bewaard worden he 😉 ) en voel me er ook goed in. Die laatste 4 kilo krijg ik er ook nog af, maar alles op zijn tijd. Met een vleugje sport hier en daar komt dat allemaal goed!

Liefs,

Mommy Cool

Volg jij me al op Facebook, Instagram en Bloglovin’ ?

 

Een gedachte over “Op de weegschaal na de zwangerschap…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s