De week van Yael #8: Dubbele nationaliteit en Ode aan de Ergo Baby!

8 weken is ze al, onze kleine ukkepuk!
53 centimeter en 4630 gram oftewel 1 centimeter groter en 1150 gram zwaarder dan bij de geboorte.
Slapen doet ons meisje steeds beter. De doorslaap-actie van vorige week bleek geen eendagsvlieg te zijn! Inmiddels leg ik Yael ’s avonds tussen 22u en 22u30 in haar bedje en dan slaapt ze makkelijk door tot 7u, dan volgt een kleine voeding, waarna mevrouwtje graag nog 2 tot 3 uurtjes verder slaapt! Van dit scenario had ik nooit durven dromen πŸ™‚
Overdag heeft ze het nog altijd moeilijk om in te slapen als ze niet in de Ergo Baby zit, maar mij hoor je niet (meer) klagen: met zo’n nachtrust kan ik alles aan!

Yaels favoriete plaats overdag (als ze niet in de Ergo zit tenminste): op het verzorgingskussen. En maar lekker handjes eten πŸ˜‰

Maandag maakten we opnieuw een uitstapje. We moesten eerst met Bette Davis naar de dierenkliniek. Dat arme beestje heeft diabetes en moet ter observatie in het ziekenhuis blijven tot alle medicatie goed afgesteld is. Dat verklaart natuurlijk ook het plassen in huis… Ik vind het heel erg voor Bette, maar sinds ze in de kliniek is, is de rust hier in huis een beetje teruggekeerd. Ik moet niet meer 2 maal per dag -al dan niet met een baby op de arm- dweilen, de kattenbakken zijn niet meer overvol en het aantal haren dat ronddwaalt in het appartement is met 80 % gedaald. We denken nog heel hard na over hoe het nu verder moet, de kans bestaat dat we Bette Davis en Salome naar Max’ tante brengen en dat we dan maar met 2 katten naar het nieuwe huis gaan… Ik vind het echt heel triest, maar als we heel eerlijk zijn, dan is dit waarschijnlijk het beste voor alle partijen, daarover later meer…
Maar goed, terug naar afgelopen maandag!
Na de dierenkliniek hadden we afgesproken met Max’ ouders, broer en diens vriendin. Die waren allemaal superblij om Yael nog eens te zien, want de volgende keer dat we ze bezoeken in Dresden zal waarschijnlijk pas eind september zijn.
Ik moet toegeven dat het leuk was om omringd te zijn door familie. Hier in Kiel zijn er natuurlijk veel vrienden die op bezoek komen en met wie we af en toe afspreken, maar met zo’n klein ukje voelt familie toch veel vertrouwder en comfortabeler aan. Nog een paar weekjes en dan zijn we met z’n allen in BelgiΓ«, waar we altijd familie in de buurt hebben. Hoera!

Op dinsdag en woensdag deden we niks speciaals. Ik probeerde af en toe wat te studeren, maar slaagde er niet echt in omdat Yael overdag zoals gezegd, nogal aan mij hangt (letterlijk en figuurlijk πŸ˜‰ ). Ik kan ondertussen ALLES met Ergo Baby, van strijken tot het bad uitkuisen, enkel fluit spelen lukt niet. Enerzijds omdat ik Yael haar hoofdje dan tussen mijn borst en linkerarm zou pletten en anderzijds omdat het gewoon te luid is voor zo’n klein baby’tje. Ik probeer haar telkens weer in de wipper te zetten, op de speelmat of in het nestje te leggen, maar na 10 minuutjes geeft ze liever zelf concert dan naar mij te luisteren… Jammer maar helaas! Dit weekend merkte ik wel dat het knorretje niet meer direct begint te wenen als ik haar eventjes van mij afneem, ze maakt wel eerst een grimas en bedenkt zich dan dat het eigenlijk misschien toch niet zo slecht is, als ik maar heel dicht in de buurt blijf. Er is dus vooruitgang πŸ˜‰

Dit kleine Yaelletje was een beetje zielig nadat mama haar net iets te lang in de wipper had laten zitten :-/

Donderdag was het de verjaardag van Max! Feest! We gingen in de voormiddag de stad in om cadeau’s te kopen en hadden daarna een afspraak in het stadhuis om een (reis-)paspoort voor Yael aan te vragen. Ik bespaar jullie graag de details, maar een paspoort aanvragen voor een baby, die in Duitsland geboren is, van een duitse papa en een belgische mama, waarvan de papa gedomicilieerd is in Duitsland en de mama in BelgiΓ«, bleek geen sinecure… 2 uren (inclusief 2 borsten en een pamper) later konden we eindelijk gaan mΓ©t paspoort en de wetenschap dat Yael door geboorte daadwerkelijk al de dubbele nationaliteit heeft.
’s Avonds was het dan echt feest: omdat Yael de laatste nachten telkens zo goed had geslapen durfde ik het aan om na haar bedtijd 2 glazen champagne te drinken, HEERLIJK!!! Vanaf nu ligt er weer standaard een fles wijn in de koelkast πŸ˜‰

Vrijdag, zaterdag en zondag kregen we nog babybezoekjes van vrienden, begon ik met afkolven en pakten we verhuisdozen in. Mijn eigen spullen en meubels staan al bijna allemaal in ons nieuwe huis (danku Moemie, opa, Simon, tante Lu, Lauren en Filip), maar Max heeft nog heeeeeeeeel veel hier in Kiel, wat gesorteerd moet worden en ofwel in verhuisdozen ofwel in de container verdwijnt. Nog 4 weekjes te gaan, we zijn op schema!

Heeft iemand soms tips over verhuizen met een baby?

Veel liefs,

Mommy Cool

Volg jij me al op Facebook, Instagram en Bloglovin’ ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s